Co robią na Łazienkowskim? Zobacz pełny postęp prac!

DSC_0205

Billfinger Infrastructure wysłał pełen plan wykonanych podczas ostatnich dwóch tygodni. Zakres jest imponujący.

Niektóre z nich zostały wykonane już w pełni, a niektóre dopiero w części. Postęp i zakres pracy możecie zobaczyć poniżej.

Roboty wykonane w tygodniu 4.05 – 09.05.2015

  • Rozbiórka kap chodnikowych na częściach kablobetonowych 90%.
  • Oczyszczenie z bitumu płyty pomostu stalowego oraz żelbetowego 90%.
  • Demontaż balustrad w części stalowej 100% , etap 1.
  • Demontaż wsporników konstrukcji stalowej mostu 100% .
  • Wbijanie rur stalowych dla potrzeb opuszczania przęsła 80%.
  • Demontaż drewnianych pomostów technologicznych pod konstrukcją stalowego ustroju nośnego 25%.
  • Skuwanie torkretu z powierzchni korpusu podpór  70%.
  • Wbijanie ścianki szczelnej wokół podpory 50%.
  • Wykonywanie oczepów i stężeń konstrukcji stalowych służących do opuszczenia przęsła 30%.
  • Wykuwanie dylatacji łączącej konstrukcję stalową z żelbetową  30%.

Plan robót na 11.05 – 17.05.2015

  • Zakończenie rozbiórki kap chodnikowych.
  • Wbijanie rur stalowych dla potrzeb opuszczania przęsła oraz podpory pośredniej w nurcie rzeki.
  • Demontaż drewnianych pomostów technologicznych pod konstrukcja stalowego ustroju nośnego.
  • Skuwanie torkretu z powierzchni korpusu podpór oraz montaż łączników pod płaszcz żelbetowy.
  • Wbijanie ścianki szczelnej wokół podpór w nurcie rzeki.
  • Wykonywanie oczepów i stężeń konstrukcji stalowych służących do opuszczenia przęsła.
  • Zakończenie wykuwania dylatacji łączącej konstrukcję stalową z żelbetową.
  • Rozpoczęcie robót związanych z wykonaniem rusztowania na wspornikach.
  • Wykonanie izolacji cienkiej na odkopanej części filarów.
  • Rozbiórka dylatacji w części kablobetonowej.
Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]

Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]