Nadciąga okres jarmarków
Nadciąga wiosna, a wraz z nią czas imprez i jarmarków na świeżym powietrzu. Wprawdzie święta wielkanocne w tym roku wypadają stosunkowo późno, ale w Warszawie już wcześniej spróbować będzie można regionalnych smakołyków.
Od kwietnia w kolejne weekendy aż do końca wakacji na Rynku Nowego Miasta poznać będzie można specjały robione według starych receptur, których wspaniały smak i aromat wzbudzi najlepsze skojarzenia.
Na jarmarkach z tradycją będzie można nabyć m. in. wędliny wędzone tradycyjnymi metodami, chrupiące pieczywo wypiekane na naturalnym zakwasie, miody z lokalnych pasiek, sery, sękacze, ciasta domowe, przetwory z owoców i wiele innych pyszności pozbawionych konserwantów i chemii.
Będzie to również okazja do kupienia wyjątkowych rzeczy które wyszły prosto z rąk lokalnych twórców i artystów takie jak unikatowa biżuteria, garncarstwo, koronkarstwo, świece, ceramika, drewniane rzeźby, zabawki, mydła, kosmetyki.