IKEA w swoim bistro wprowadzi nowego hot-doga. Czym będzie się różnił od dotychczasowych?

W bistro IKEA od dawna można zjeść hot-doga w wersji wegetariańskiej. Tym razem jednak opracowana została jego nowa wersja, która smakiem ma nie różnić się od mięsa

Fot. Pixabay

Jak informuje Food Manager szwedzkiego oddziału IKEA, Helene von Reis, firma kieruje się wizją tworzenia lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Branża spożywcza umożliwia to, oferując smaczną, zdrowszą i bardziej zrównoważoną opcję żywności. W celu zachęcenia swoich klientów do produktów pochodzenia roślinnego, IKEA wprowadza do oferty w swoim bistro nowego roślinnego hot-doga, o konsystencji i walorach smakowych przypominającego wersję mięsną.

Jak dodaje Helene von Reis, IKEA pragnie oferować więcej roślinnych alternatyw o mniejszym wpływie na klimat. Dodaje ona, że wybór  roślinnych produktów oraz zamienników mięsa często ma mniejszy wpływ na ślad klimatyczny, niż żywność pochodzenia zwierzęcego. Nowa wersja hot doga zawiera białko ryżowe, cebulę, jabłko, sól, pieprz, z tym że ma charakterystyczny smak kiełbasy. Taki hot-dog ma zostać wprowadzony jeszcze tego lata.

Źródło: dlahandlu.pl

Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl

Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl