Jedyny taki sklep w Warszawie. Smak, jak za naszego dzieciństwa

Mała, rodzinna firma otworzyła sklep z wędlinami i serami na Placu Mirowskim, tuż pod znaną halą. Bieszczadzkie Specjały przypominają nam smaki naszego dzieciństwa, a kiełbasa i salceson to istny majstersztyk! Wegetarianie także znajdą cos dla siebie.

Fot. Bieszczadzkie Specjały

Sklepik jest mały i niepozorny. Patrząc na Halę Mirowską od strony Jana Pawła II musimy trzymać się lewej strony, a dochodząc niemal do końca, po prawej stronie znajdziemy pawilon nr 61. Tam właśnie odkryliśmy, można śmiało powiedzieć, jedne z najlepszych wędlin w Warszawie.

Fot. Warszawa w Pigułce

Jeżeli pamiętacie smak wędlin z Waszego dzieciństwa, bez polepszaczy, sztucznych barwników, długo wędzonych i aromatycznych to wiecie o czym mowa. Właściciele nie ukrywają, że właśnie takie wyroby chcieli sprowadzić do stolicy.

 

Otwierając Nasz Sklep na Placu Mirowskim 1A Pawilon 61 w Warszawie, chcieliśmy przenieść nasze smaki z dzieciństwa. Zaczynaliśmy od pysznych wędlin, kiełbas, kabanosów, pasztetów, kaszanki i salcesonu – mówi nam Bartosz Grzędziński, który jeździ po towar specjalnie do serca Bieszczad – Zaopatrujemy się u regionalnych producentów, którzy swoje produkty sprzedają tylko w okolicznych miejscowościach, dlatego wiemy, że jako jedyni w Warszawie posiadamy tak unikatowy na tym rynku produkt. Pan Bartosz dodaje, że wszystkie produkty mają certyfikat eko zgodny z wymogami UE, dlatego nie znajdziecie tam listy z „E” w składzie.

To jednak nie jedyne produkty w ofercie – Nasze Polskie Piękne Bieszczady słyną również z swojskiego masła i czosnku niedźwiedziego dlatego też poszerzyliśmy nasz asortyment o sery żółte, ser z czosnkiem niedźwiedzim, biały twaróg, fetę i ser koryciński – tłumaczy nam Monika Grzędzińska, która razem z mężem prowadzi sklep – Posiadamy również produkty z mleka koziego takie jak sery twarogi oraz jogurty. Mamy również przetwory takie jak musztarda z gruszką i gorczycą, curry z bakłażanem, papryką i pomidorem. Konfitury z żurawiny i gruszki, chutney czerwona porzeczka, cebula, i rozmarynem. I wiele innych pyszności.

Sami, mimo, że do Hali Mirowskiej mamy blisko godzinę drogi, jeździmy po wędliny regularnie zaopatrując się m.in. w salceson, kiełbasę, szynkę i przepyszne sery.

Niezależny portal Warszawa w Pigułce. Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]
Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]