Podano przyczynę śmierci Karola Fijołka, uczestnika „Hell’s Kitchen”
3 listopada zmarł Karol Fijołek, uczestnik czwartej edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”. Jak przekazał członek rodziny, mężczyzna miał powikłania po przejściu COVID-19 i z tego powodu zmarł.

Fot. Shutterstock / Warszawa w Pigułce
31-latek zmarł 3 listopada 2020 roku. Nie było wiadomo jaka jest przyczyna śmierci młodego mężczyzny. Jak w mediach społecznościowych przekazał członek rodziny, Karol Fijołek chorował na wirusa SARS-CoV-2, który wywołał u niego zapalenie płuc. Dzień przed śmiercią źle się poczuł, wezwał karetkę i stracił przytomność. Nie udało się go już uratować.
Pogrzeb odbył się w sobotę, 7 listopada w Gozdowie.
Karol Fijołek był uczestnikiem 4 edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”. Zmagał się od lat z cukrzycą. Zyskał bardzo dużą sympatię zarówno widzów, jak i pozostałych uczestników programu. Sylwia Biały i Marcin Wodziński pożegnali kolegę, zamieszczając wpisy w swoich mediach społecznościowych.