Restauracja Piotra Najsztuba walczy o przetrwanie: „Każdy bank odmawia w tym momencie kredytu”

Restauracja „Kur & Wino” zlokalizowana jest na warszawskim Muranowie. Działa od dwóch lat, jednak ostatnio znana jest z szeroko udostępnianych w mediach społecznościowych tzw. „koronamott” – treści, które umieszcza nad wejściem do lokalu.


Redaktorzy money.pl  zapytali jednego ze współwłaścicieli Aleksandra Sawickiego (kolejnym jest dziennikarz Piotr Najsztub) o sytuację restauracji.

„Każdy bank odmawia w tym momencie kredytu. Ja mam jeszcze jedną działalność, dlatego dopłacam do restauracji z własnej kieszeni, próbujemy to utrzymać z własnych środków” – mówi Sawicki.

Jak informuje gazeta.pl:

„Właściciele muszą do lokalu dopłacać 900 zł każdego dnia.”


Uwaga! Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiując treści i grafikę z naszej strony akceptujesz warunki umowy licencyjnej.

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.
c