Magda Gessler publikuje ofertę na święta. Będziecie zaskoczeni

Święta Bożego Narodzenia to czas rodzinnych spotkań, ciepła i przede wszystkim wyjątkowych smaków. Restauratorka Magda Gessler, zaprasza do skorzystania ze specjalnie przygotowanej oferty świątecznego cateringu w jej restauracji „Polka”. Co ciekawe, ceny zaskakują.

Fot. Shutterstock

Restauracje Magdy Gessler znane są z dość wysokich cen. Wystarczy wspomnieć np. o jagodziance za 28 zł. Tym razem ceny są bardziej przystępne. Internauci są podzieleni. Jedni chwalą ofertę i mówią, że jest to wysoka jakość za adekwatną cenę, inni, że ceny nadal są wysokie i nie każdy może sobie na takie dania pozwolić. Przeczytajcie i oceńcie sami.

Przystawki – Od Klasycznych do Nowoczesnych

Oferta przystawek jest imponująca, począwszy od dorsza po grecku za 29 zł (250g), po pasztet domowy z żurawiną i skórką z pomarańczy w cenie 40 zł/76 zł (0,5kg/1kg). Wśród innych pozycji znajdują się także różnorodne śledzie, w tym śledź w po kaszubsku i śledź z jabłkiem w śmietanie, oferowane po 24 zł za 200g porcję. Nie zabrakło również tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami, w cenie 6 zł za sztukę, co pokazuje, jak Gessler szanuje polskie kulinarne dziedzictwo.

Zupy – Aromatyczne Rozgrzewanie

Kulinarną podróż rozpoczyna barszcz czerwony (16 zł/300ml), klasyk polskiej kuchni. Miłośnicy mocniejszych smaków mogą wybrać zupę grzybową z łazankami za 22 zł, czy flaki wołowe za 24 zł. Każda z zup jest starannie przygotowana, by wydobyć głębię smaku i aromatu, które są synonimem domowego ciepła.

Dania Główne – Spotkanie Tradycji z Nowością

W sekcji dań głównych błyszczy karp smażony z sosem borowikowym, oferowany za 41 zł (200g). Jest to danie, które łączy klasyczną wigilijną rybę z nowoczesnym podejściem do kulinarnego rzemiosła. Dla miłośników mięs, Magda Gessler proponuje m.in. pół kaczki w sosie piernikowym z karmelizowanym jabłkiem z cynamonem za 48 zł (200g) – danie, które z pewnością zachwyci oryginalnością połączeń smakowych.

Dodatki – Esencjonalne Akompaniamenty

Świąteczne dania nie byłyby kompletne bez odpowiednich dodatków. Modra kapusta z rodzynkami (10 zł/250g) czy kluski śląskie z sosem grzybowym (12 zł/250g) to tylko niektóre z nich. Każdy z dodatków jest starannie przyrządzany, by doskonale uzupełniać główne dania.

Ciasta – Słodkie Zakończenie

Deser to ważny element każdej świątecznej uczty. W ofercie znalazły się takie delicje jak babciny makowiec za 65 zł (1 całe ciasto) oraz pyszny piernik świąteczny za tę samą cenę. To smaki, które przywołują wspomnienia i tworzą atmosferę świątecznego ciepła.

Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl

Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl