McDonald’s otwiera restauracje. Sprawdź, co się zmieniło

Od 18 maja McDonald’s będzie stopniowo otwierał swoje restauracje. Obowiązują dodatkowe środki bezpieczeństwa. Sprawdź co się zmieniło.

Fot. Pixabay

W pierwszej fazie McDonald’s ponownie otworzy dla gości kilkadziesiąt lokali.

Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos. Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu higieny i bezpieczeństwa.

  • Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk.
  • Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu.
  • Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość.
  • Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji.
  • Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień.
  • Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.

Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.


Uwaga! Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiując treści i grafikę z naszej strony akceptujesz warunki umowy licencyjnej.

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.