McDonald’s otwiera restauracje. Sprawdź, co się zmieniło
Od 18 maja McDonald’s będzie stopniowo otwierał swoje restauracje. Obowiązują dodatkowe środki bezpieczeństwa. Sprawdź co się zmieniło.
W pierwszej fazie McDonald’s ponownie otworzy dla gości kilkadziesiąt lokali.
Do tej pory, dzięki wprowadzeniu dodatkowych procedur, sprzedaż prowadzona była przez linię McDrive, z dostawą do domu, czyli usługę McDelivery oraz na wynos. Zniesienie części ograniczeń pozwala na ponowne otwarcie sal jadalnych i ogródków restauracji McDonald’s, jednak przy zachowaniu higieny i bezpieczeństwa.
- Przed wejściem do lokalu, przy kiosku do składania zamówień oraz w toaletach udostępnione zostały płyny do dezynfekcji rąk.
- Restauracje są wyposażone w specjalne oznaczenia graficzne ułatwiające zachowanie dystansu.
- Pomiędzy stolikami wewnątrz restauracji oraz w ogródkach jest zachowana bezpieczna odległość.
- Wszystkie powierzchnie wspólne podlegają częstemu myciu i dezynfekcji.
- Ponadto w dalszym ciągu obowiązuje Bezdotykowy Proces Obsługi zamówień.
- Pracownicy restauracji stosują środki ochrony osobistej, takie jak maseczki i rękawiczki, a stanowiska kasjerskie są zabezpieczone specjalną osłoną z pleksi.
– Podchodzimy do otwarcia restauracji ze spokojem. Jesteśmy w stanie szybko dostosować się do rządowych zaleceń, ponieważ korzystamy z doświadczeń McDonald’s z rynków dotkniętych pandemią przed nami. Już wcześniej wprowadziliśmy w restauracjach dodatkowe rozwiązania zapewniające bezpieczeństwo naszym pracownikom i gościom – informuje Anna Borys-Karwacka, dyrektor ds. relacji korporacyjnych McDonald’s Polska.
Redaktor naczelny portalu. Absolwent Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego. Wieloletni dziennikarz IT i recenzent programów i gier komputerowych. Kocha Warszawę, książki i kino.