Prezes LPP rezygnuje ze stanowiska! Firma zarządza największymi markami odzieżowymi!

Jerzy Lubaniec zrezygnował z pełnienia funkcji prezesa rady nadzorczej LPP. Póki co nie jest znany powód odejścia ze stanowiska współwłaściciela firmy. Nie wiadomo też kto zajmie jego miejsce.

Fot. Pixabay

U największego producenta odzieży w Polsce szykują się duże zmiany. Jak informuje spółka LPP w oficjalnym komunikacie, ze stanowiska prezesa zrezygnował Jerzy Lubaniec. Nie zostały podane przyczyny jego odejścia. Nie podano póki co kandydatów na stanowisko prezesa, jednak spółka przyznała, że w tej chwili faktycznie powstał wakat.

Jerzy Lubaniec zrezygnował z pełnienia swojej funkcji 30 grudnia 2020 roku. Jest on twórcą i współzałożycielem LPP, od stycznia 2000 roku prezesem rady nadzorczej. Przedsiębiorstwo Mistral założył w 1991 roku, które 4 lata później zostało przekształcone w spółkę LPP.

Firma LPP jest właścicielem takich marek modowych jak Cropp, House, Reserved, Sinsay czy Mohito. Od 2001 roku notowana jest na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie.