Przewoźnik wydał oświadczenie po tragicznym wypadku autobusu w Warszawie

„Zarząd Grupy Arriva wyraża głębokie ubolewanie w związku z dzisiejszym wypadkiem autobusu w Warszawie na trasie S8.” – czytamy na profilu firmy.

„Z ogromnym smutkiem przyjęliśmy informację o śmierci jednego z pasażerów. Jest to tragedia, która nie powinna się była wydarzyć. Łącząc się w bólu, w imieniu Zarządu oraz pracowników Grupy Arriva, przekazujemy wyrazy współczucia rodzinie i przyjaciołom zmarłego oraz wszystkim poszkodowanym w tym zdarzeniu i ich bliskim.
Bezpieczeństwo użytkowników naszych autobusów i wszystkich uczestników ruchu drogowego było, jest i będzie dla naszej firmy najwyższym priorytetem.

Jednocześnie zapewniamy, że Arriva w pełni współpracuje z policją oraz innymi służbami w celu jak najszybszego ustalenia przyczyn wypadku.” – czytamy w oświadczeniu