Uwaga! Groźna bakteria w filetach śledziowych!
Inspekcja Weterynaryjna poinformowała o wykryciu bakterii Listeria monocytogenes w dwóch z pięciu próbek fileta śledziowego a’la matias z partii poddanej urzędowej kontroli żywności.
Spożycie żywności zanieczyszczonej Listeria monocytogenes może prowadzić do choroby zwanej listeriozą.
Szczegóły dotyczące produktów:
Produkt – Filet śledziowy a’la matias
Producent: Zakład Przetwórstwa Rybnego PANIX Sp. z o.o., Śląskowo 49a, 63-930 Jutrosin, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30221801.
Numer partii: 012320/165

Z zawodu językoznawca i tłumacz języka angielskiego. W redakcji od samego początku.
Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl