Cukier znowu będzie drożeć i znowu może go nie być. Nadchodzi powtórka z tamtego roku

Tona cukru na rynku w Londynie osiągnęła poziom 700 dolarów. Czy ma to wpływ na nasz rynek? Droższy cukier to droższe wszystko inne, co go zawiera, tym bardziej, że mamy podatek cukrowy i producenci musieliby podnieść ceny.

Fot. Warszawa w Pigułce

Panika i braki w sklepach, pomimo dość dużych cen. Tak było w tamtym roku.

W tym obawy są bardziej uzasadnione, bo najwięksi gracze produkują mniej, ale Polska jest samowystarczalna.

Cukru zapewne nie zabraknie, ale znowu może być panika związana z dużymi skokami cen. Produkt może być jeszcze droższy niż w tej chwili. Już teraz kilogram kosztuje od 6 do nawet 14 zł. Możemy spodziewać się nie tylko wzrostu cen cukru, ale także wyrobów cukierniczych, soków i napojów.

Obserwuj nas w Google News
Obserwuj
Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl

Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: Kontakt@warszawawpigulce.pl