Ghelamco wydaje oświadczenie w sprawie alarmu w Warsaw Spire. „Otrzymał informację o rzekomym podłożeniu ładunku wybuchowego”

Ghelamco wydało oświadczenie w sprawie fałszywego alarmu bombowego w Warsaw Spire. Na razie nie wiadomo czy firma będzie domagała się odszkodowania, kiedy policja ustali już sprawcę fałszywego zawiadomienia.

Fot. materiały prasowe

„W poniedziałek, 23 maja br. w godzinach popołudniowych, zarządca kompleksu biurowego Warsaw Spire otrzymał informację o rzekomym podłożeniu ładunku wybuchowego w jednym z budynków kompleksu (budynek B).” – czytamy w oświadczeniu przesłanym nam przez Martę Gryglewicz odpowiedzialną za biuro prasowe Ghelamco – „Pracowników budynku ewakuowano, zachowane zostały wszystkie procedury bezpieczeństwa, na miejscu trwały prace odpowiednich służb. Okoliczności zdarzenia zostały już wyjaśnione – alarm bombowy był fałszywy.”

Na razie nie wiadomo kto zawiadomił zarządcę o podłożonym ładunku wybuchowym. Będziemy monitorować tę sprawę.