Ojciec małego Fabiana publikuje oświadczenie z Warszawy. Wysyła je do szeregu instytucji i… Ministra Sprawiedliwości

Stowarzyszenie Dzielny Tata opublikowało oświadczenie, który przesłał Sebastian Nadolski, ojciec małego Fabiana. Pismo zostało sporządzone w Warszawie i wysłane do Prezesa Sądu Okręgowego, Prokuratora Okręgowego i Komendanta Wojewódzkiego Policji, a także do… Kancelarii Prezydenta, Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego.

Fot. Sebastian Nadolny / Facebook

Z pisma wynika jasno, że chłopiec przebywa z ojcem na terenie Warszawy. Jak twierdzi Sebastian Nadolski jego syn był wielokrotnie bity przez matkę, a organy ścigania były wobec tego faktu obojętne. W związku z tym ojciec postanowił go zabrać, by porobić wszystkie ważne badania, a także ochronić go przed matką. Jednocześnie poinformował, że ma dowody na to, że matka nadużywała przemocy i przesyła je do Ministra Sprawiedliwości.

Fot. Stowarzyszenie Dzielny Tata