Rewolucja w IKEA. Wegański hot-dog i burger… z owadów. Również i u nas!

Restauracja sklepów IKEA nigdy nie narzeka na brak klientów. Znana jest m.in. z klopsików i ryby w sosie. SPACE10, czyli laboratorium pracujące dla sieci IKEA postanowiło iść o krok dalej. Proponuje wegańskiego hot-doga i burgera z dodatkiem owadów.

Larwy mącznika przyrządzone w restauracji w Yunnan. By Candorwien, CC BY-SA 3.0 / Wikipedia

Wegański hot-dog dostepny będzie na naszym kontynencie od sierpnia tego roku. Do sklepów na całym świecie trafi w 2019 roku.

To jednak nie koniec nowości. Laboratorium SPACE10 pracuje bowiem nad czymś dla miłośników nowych smaków.

Jak informuje portal dlahandlu.pl będziemy mogli spróbować burgera, w którym kotlet wykonany będzie ze specjalnej mieszanki. Ma to być 100 gramów buraków cukrowych, 50 gramów pasternaku, 50 gramów ziemniaków i 50 gramów larw mącznika młynarka. Oczywiście nie zabraknie dodatków w postaci rzodkiewki, buraka ćwikłowego, keczupu jagodowego, szczypiorku i mieszanki sałat. Całość zostanie zamknięta w białej bułce.

Data tego niecodziennego dania nie jest jeszcze znana.

Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]

Copyright © 2023 Niezależny portal warszawawpigulce.pl  ∗  Wydawca i właściciel: Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Kontakt z redakcją: [email protected]