UWAGA! Salmonella w kiełbasie i mięsie garmażeryjnym! Jeżeli masz te produkty natychmiast je zwróć lub wyrzuć!

„Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wykrycie pałeczek Salmonella spp. w produktach: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP oraz Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej” – informuje Główny Inspektorat Sanitarny.

Fot. GIS

Obecność bakterii Salmonella spp. wykryto w trakcie badań zleconych przez producenta.

GIS podaje informacje na temat produktów:
Producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, 86-140 Drzycim, Jastrzębie 30, weterynaryjny numer identyfikacyjny 04140203
Numer partii: 72
Daty przydatności do spożycia:
– Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP: 03.04.2019 r.
– Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej: 24.03.2019 r.
– Kiełbasa surowa metka łososiowa: 27.03.2019 r.

„Firma P.W. KIER przeprasza za zaistniałe niedogodności, jednocześnie informując, że zakupione produkty mogą Państwo zwrócić w miejscu zakupu. Podstawą zwrotu będzie etykieta produktu z wymienionym powyżej numerem partii (72), bez konieczności okazania dowodu zakupu” – informuje producent.

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.