Uwaga! Salmonella w popularnej przyprawie! GIS ostrzega

Uwaga! Wycofanie niektórych partii bazylii suszonej ze względu na wykrycie bakterii Salmonella.

Fot. GIS


Zagrożenie
:

W próbkach bazylii suszonej zbadanych w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Bazylia suszona może być dodawana do produktów spożywczych
i spożywana bez obróbki termicznej. Pałeczki Salmonella mogą przeżyć nawet po długotrwałym przechowywaniu suchego produktu, a po spożyciu przez człowieka wywołać zatrucia pokarmowe, szczególnie jeśli dodawane są do produktów gotowych do spożycia.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt: Bazylia otarta

Importer: ACOR Sp. z o.o., ul. Rawicka 43, 63-700 Krotoszyn

Zakład Konfekcjonujący: P.P.H.U. MAGRAMA, ul. Zaściankowa 48, 71-230 Szczecin

Dystrybutor: NETTO Sp. z o.o., ul. Motaniec 34, 73-108 Kobylanka

Wycofaniu od konsumentów podlegają dwie partie o numerach 19.11 oraz 19.12 oznaczone datą minimalnej trwałości: 31.08.2021


Uwaga! Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiując treści i grafikę z naszej strony akceptujesz warunki umowy licencyjnej.

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.