Ciastka jak u babci! Ręcznie robione i bez konserwantów! Jedyne takie stoisko w Warszawie!

W dzisiejszych czasach niewiele jest okazji, by spróbować czegoś wykonanego własnoręcznie przez doświadczonego rzemieślnika. Są to prawdziwe perełki, które trzeba wyszukiwać. Taki skarb znaleźliśmy na Grochowie w Centrum Handlowym Szembeka przy ulicy Zamienieckiej 80. Znajduje się w nim wyspa handlowa, a na niej prawdziwe ciastka domowej roboty. Kochamy ten smak i chcemy zrobić właścicielom niespodziankę tym artykułem. To, co robią, robią prosto z serca i warto ich odwiedzić.

Fot. Cukiernia Agata

 

Cukiernia Agata jest małą, rodzinną firmą, gdzie od pokoleń pielęgnowane są tradycje cukiernicze, a słodkości powstają według starych receptur naszych babć, całkowicie ręcznie i bez żadnych konserwantów. A smakują wyśmienicie!

Historię zakładu i tego cudownego smaku odnajdujemy na stronie firmy:

„20 km. od Warszawy w mieście Radzymin znajduje się niewielki, dwustumetrowy zakład cukierniczy.

 Cukiernia “AGATA” bo tak nazywa się zakład, nosi nazwę od imienia właścicielki Agaty Żmijewskiej. Aspiracją cukierni AGATA jest to aby wszystkie ciasteczka wykonywane były ręcznie z wysokiej klasy komponentów. Na dzień dzisiejszy wypiekamy ponad 250 rodzajów ciasteczek. 

Nie znajdziecie Państwo na terenie zakładu żadnych linii produkcyjnych, czy też automatów do ciastek…. Całą pracę według zasad starego rzemiosła wykonują ludzkie ręce. Jesteśmy przykładem, że rzemiosło wcale nie przeszło do historii….” – piszą właściciele.

źródło: https://www.cukiernia-agata.pl/

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.