Uwaga! Wykrycie pałeczek Salmonella Enteritidis w jajkach!

Główny Inspektorat Sanitarny nakazał wycofania z rynku kilku partii jaj w związku z wykrycia bakterii Salmonella Enteritidis. Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerach partii wskazanych w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia.

Fot. GIS

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Jaja z chowu na wolnym wybiegu, oznakowane kodem na skorupce: 1PL 30261302 W-WYBIEG

Oznakowania opakowań dostępnych w sprzedaży:

Data minimalnej trwałości będąca jednocześnie numerem partii:

08.10.2019 r., 09.10.2019 r., 10.10.2019 r., 11.10.2019 r., 12.10.2019 r.,

14.10.2019 r., 15.10.2019 r., 16.10.2019 r., 17.10.2019 r., 18.10.2019 r.

Numery partii/ data minimalnej trwałości:

  • nr partii: 11.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 08.10.2019
  • nr partii: 15.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 12.10.2019
  • nr partii: 16.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 13.10.2019
  • nr partii: 20.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 17.10.2019
  • nr partii: 21.09.2019/ najlepiej spożyć przed: 18.10.2019

Producent – Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o., Manieczki,
ul. Wybickiego 10, 63-112 Brodnica, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30261302.

Zakład pakowania jaj – Przedsiębiorstwo Wielobranżowe GALLUS Sp. z o.o., Krzyżanowo 64, 63-100 Śrem, weterynaryjny numer identyfikacyjny 30265905.

Copyright © 2016-2019 warszawawpigulce.pl  ∗  Polityka prywatności  ∗  Powered by BLUEICE Warszawę w Pigułce obsługuje Biuro Rachunkowe MP-Consulting i Partnerzy s.c.